להלן ידיעה שפוסמה באתר מעריב. כדאי לשים לב לכמה עובדות - אחוז היהודים מתוך התלמדים שעלו בעידוד משרד החינוך, התוכן שהועבר להם בהר הבית, שמירת הטהרה של העולים והזהירות מכניסה למקומות האסורים.
אנחנו מביאים את הידיעה ככתבה:
שיא של כ550- אלף תלמידים ביקרו בשנה האחרונה בבירה. אלפים מהם תלמידים יהודים שסיירו לראשונה גם בהר הבית ורחבת מסגד אל-אקצא
עמרי מניב / nrg מעריב
בשנה האחרונה בירושלים במסגרת סיורי בתי הספר - כ550- אלף, אלפים מתוכם תלמידים יהודים שביקרו לראשונה בהר הבית, מקום משכנו של מסגד אל-אקצא. אתרי המורשת היהודיים הפופולריים ביותר בקרב מורי ותלמידי ישראל בשנה האחרונה היו הכותל המערבי והרובע היהודי.
בשבוע שעבר פורסמו במעריב דבריו של האלוף אבי מזרחי, לשעבר אלוף פיקוד המרכז, שלפיהם כ50- אחוז מבני הנוער המתגייסים לצה"ל לא ביקרו מעולם בירושלים, ורק 12 אחוז מאלו שכן ביקרו הגיעו לכותל המערבי.
שר החינוך גדעון סער, שנחשף אף הוא לנתונים אלה כשנכנס לתפקידו, יזם על רקע כך את תוכנית הדגל "נעלה לירושלים", שבמסגרתה הבטיח כי כל תלמיד במערכת החינוך בישראל יבקר בבירה לפחות שלוש פעמים עד הגיעו לגיל .18
האתר המתויר ביותר בבירה הוא כאמור הכותל המערבי, ואחריו הרובע היהודי, טיילת ארמון הנציב שממנה ניתן לצפות על ירושלים כולה, וסמטאות שכונת משכנות שאננים, שנבנתה לאחר היציאה מחומות העיר העתיקה.
אתר פופולרי נוסף הוא עיר דוד, שהיוותה בשנים האחרונות מוקד חיכוך פוליטי. 57,800 תלמידים ביקרו באתר הארכיאולוגי שמפעילה עמותת הימין אלע"ד בלבה של שכונת סילוואן הערבית. גם בית המחוקקים, הכנסת ובית המשפט העליון נחשבים אתרים מבוקשים בידי מורי ותלמידי ישראל. במשרד החינוך מסבירים כי קיימת מגבלה משמעותית על סיורים באזור
"מדובר בעלייה משמעותית במספר התלמידים המבקרים לעומת השנים הקודמות," מבהיר שיש. "התוכנית 'נעלה לירושלים' מיועדת לשלוש שכבות גיל: בבית הספר היסודי מתמקדים הסיורים בנושאי מולדת וחברה, בחטיבת הביניים הם מתחברים ל'שרשרת הדורות' שקשורה לגיל מצווה, ובתיכון זה חלק מלימודי האזרחות של ירושלים כבירת ישראל.
התוכנית אף הותאמה למגזר הערבי, תוך עיסוק רב יותר בהיבט של לימודי אזרחות הכוללים סיורים בכנסת ובעליון. התלמידים המוסלמים, למשל, מגיעים גם למוזיאון האיסלאם. אין כאן פוליטיקה, והמדריכים מדברים רק על היסטוריה ומורשת."
שר החינוך גדעון סער אמר בתגובה לנתונים: "הביקור בירושלים הוא שיא של תהליך לימודי על אתרים היסטוריים, אתרי מורשת קרב ואתרים שהם סמלי הדמוקרטיה כמו הכנסת ובית המשפט העליון. לא ייתכן מצב שבו ילדים יבקרו באתרים בחו"ל לפני שהם מבקרים בעיר הבירה שלהם ירושלים."
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה